Tours & Adventure
Club Moto 80

Project 2021 : Zuid-Afrika


Op zoek naar de schatten van Mandela


Avontuur met de “A” van Zuid-Afrika. Wij nemen u mee op ontdekking door het oostelijke gedeelte van dit enorme land, daar waar die legendarische Mandela geboren is en begraven ligt. Een land met ontelbaar veel schatten.

Regenboognatie, je kan Zuid-Afrika niet mooier omschrijven. Er worden elf officiële talen gesproken. Er wonen mensen uit alle werelddelen, met evenveel huidskleuren, gewoontes en overtuigingen. En het landschap wisselt af op een ritme om duizelig van te worden. De ideale smeltkroes voor motorrijden, motorreizen, motoravontuur.
Onze ontdekkingsreis begint in hoofdstad Pretoria. Daar pikken wij de gehuurde motoren op en vertrekken richting de Panorama-route en het eerste pareltje van onze trip: de adembenemende Blyde River Canyon, de derde grootste ter wereld, te bewonderen zonder zelfs het domein van ons hotel te moeten verlaten!
Wie Zuid-Afrika zegt, denkt automatisch aan wilde dieren en de symbolische “the big five”. Leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard staan op het verlanglijstje van een geslaagde fotoshoot in het reusachtige Krugerpark waarvoor wij speciaal rangers inhuren.


Afwisseling troef, het is de rode draad doorheen deze motorreis. Op weg naar de kust van de Indische Oceaan pikken we Swaziland mee, eSwatini, moeten wij sinds vorig jaar zeggen. Het is een van de armste landen van Afrika en het contrast kan dan ook nauwelijks groter bij aankomst in St-Lucia. De hippe kuststad is een geliefkoosde plek voor liefhebbers van zee, zon en zand. Sportvissers, duikers en walvisspotters vinden er hun gading. Maar ook fans van koedoes, nijlpaarden, krokodillen en meer wild life. Zij en wij halen er ons hart op in het iSiMangaliso Wetland Park met begeleiding.
Van de kust gaat het opnieuw naar de bergen. Doorheen KwaZoeloe-Natal, het land van het wuivende suikerriet en de typische hutten die verklappen hoeveel vrouwen de pater familias wel heeft. In dit land werd Nelson Mandela geboren. Hier werd hij in 1962 gevangen genomen. Om pas 30 jaar weer van de vrijheid te mogen genieten.
Naarmate we noordwaarts trekken, klimt de hoogtemeter in de toeren. Klap op de vuurpijl wordt de majestatische Drakensbergen, op de grens met Lesotho, het andere kleine koninkrijkje midden in Zuid-Afrika. Tijd om de motor even te ruilen voor een helikoptervlucht rond de spectaculaire Cathedral Peak. Want dan wordt het tijd om terug te keren naar Johannesburg, de gelegenheid te baat nemen om de mythes rond de “beruchte” township Soweto met een bezoek weg te werken.
Zuid-Afrika is een motorreis als geen ander. Tours & Adventure voegt daar een extra dimensie aan toe. Wij hebben twee parcours verkend (en op road-book gezet). Wie zin heeft kan af en toe het asfalt verlaten voor een eind (30%) off road, maar vlot berijdbare piste. En kan daarbij rekenen op een afzonderlijke assistentie met volgwagen en trailer.
Voor heel de groep is er bovendien de constante begeleiding van een plaatselijke gids, die ook het transport van de bagage voor zijn rekening neemt en een trailer voor hulp langs het wegparcours.

Meer hierover? Bekijk alvast de beelden en aarzel niet om contact met ons te nemen. Stuur ons bijgevoegd strook ingevuld terug, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van de volgende stappen.

Ga naar de pagina inschrijvingen / Meer beelden op de pagina foto’s

Eerste reis in vooruitzicht 26/05/2020

Motorrijden voor de fun mag weer, nu nog reizen met de motor over de grenzen heen. Tours & Adventure is er in elk geval klaar voor. En indien het meezit, kan de reis naar de Champagne de spits afbijten

De Champagne : van 3 t/m 5 juli 2020

Uitgelezen smaakmaker voor de grote vakantie, niet ver van huis, lekker om te rijden, lekker om te spijzen, de Champagne is een prachtregio om met volle teugen van te genieten.

.

BMW R 18 met de “R” van rock’n roll 06/04/2020

Met de R 18 waagt BMW zich in het eigenwijze cruiser-segment, “chasse gardée” van Uncle Sams motorindustrie. En rekent daarvoor op een cocktail van heden en verleden.